Boot huren Loosdrecht

Wat is mooier dan bij goede weersomstandigheden een boot te huren in Loosdrecht? Niets toch. Heerlijk weertje, prachtig water, goed gezelschap en een comfortabele boot. Voor je boekt hier nog wat tips als je een boot gaat huren in Loosdrecht.

Tekst en uitleg over de vaarregels bij de verhuur

 

Maak eerst maar eens een keuze welke boot huren in Loosdrecht het meest geschikt is voor het gezelschap waarmee je gaat. Aan keuze geen gebrek in elk geval met motorboten, sloepen, zeilboten, roeiboten, surfplanken en kano’s. Heb je die keuze gemaakt en ben je bij de verhuurder, dan krijg te terplekke tekst en uitleg over de vaarregels en andere zaken waar je tijdens de vaart rekening mee moet houden.

Bootje huren Loosdrecht

 

Slechts zelden is een vaarbewijs noodzakelijk

 

Boot huren in Loosdrecht is op zich gemakkelijk. Voor de meeste boten hoef je niet per se een vaarbewijs te hebben. Mits de boot niet groter is dan vijftien meter of de boot niet sneller vaart dan twintig kilometer per uur, is geen vaarbewijs nodig. Denk je dat je toch niet in staat bent de boot naar behoren op koers te houden, volg dan in de week voor je uitje een cursus.

 

Wie verstandig is, koopt het eigen risico af

 

Als je een boot gaat huren in Loosdrecht, koop dan je eigen risico af. Het gaat om tientjes en kan je in het geval dat er schade ontstaat wel honderden euro’s schelen. Voor je vertrekt is het verstandig even te informeren hoe het precies zit met bruggen en sluizen in de buurt. Voor je straks voor niets ligt te wachten voor een brug die nooit open gaat. 

 

Bezuinig niet op de boot

 

Nog een tip als je plannen hebt om een boot te gaan huren in Loosdrecht, check altijd of je met het blote oog gebreken constateert en bezuinig niet op de boot die je huurt. Je wilt immers optimaal genieten.

 

Veiligheid staat altijd voorop

 

Besluit je een boot te huren in Loosdrecht, dan moet veiligheid altijd voorop staan. Zorg dat je een goede kaart hebt van de wateren in de omgeving. Houd bovendien de weersverwachtingen goed in de gaten voor je het water op gaat. Soms is het verstandig niet te gaan. Kijk ook of er navigatiemiddelen beschikbaar zijn in de boot, je moet er niet aan denken als je verdwaalt. Vergeet verder vooral de mand met proviand niet. En je goede humeur uiteraard.

Waterfietsen

Waterfietsen

In de zomermaanden zijn waterfietsen zeer populair. Heel veel mensen gaan het water op en genieten daar van elkaar, de zon en […]

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.